Leerkracht worden?

In de Leidse regio zijn we op zoek naar professionals die een overstap naar het onderwijs overwegen. Met deze professionals gaan we op zoek naar een passend traject om uit te groeien van potentieel goede leerkrachten naar goede en bevoegde leerkrachten.

Gezamenlijk gaan we ontdekken of het onderwijs bij jou past, of er een match is met een van de betrokken scholen en welke opleiding jij nodig hebt om je lesbevoegdheid te halen. Ook zorgen we voor een vliegende start en begeleiding op maat als je gestart bent.

Naar wie zijn we op zoek

Leerkracht is één van de mooiste beroepen die er is, maar een goede leerkracht word je niet vanzelf. Het is belangrijk dat jij de potentie hebt om je tot een goede leerkracht te kunnen ontwikkelen. Dit is belangrijk voor de school en leerlingen én voor jouw werkplezier.

We zijn op zoek naar professionals met feeling voor het onderwijs die zich willen ontwikkelen tot inspirerende leerkrachten. Minimaal een afgeronde hbo opleiding is belangrijk om versneld een bevoegdheid te kunnen halen, evenals voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring.

We zijn op zoek naar kandidaten met:

  • motivatie, passie voor het onderwijs en doorzettingsvermogen;
  • bereidheid om te ontwikkelen en mogelijkheden een studie te volgen;
  • interesse in het onderwijs en gevoel bij de ontwikkeling van kinderen;
  • minimaal hbo als opleidingsniveau;
  • bij voorkeur relevante werkervaring.

Expeditie Leerkracht

Een overstap naar het basisonderwijs

Kom jij uit een andere sector en droom je er wel eens over om in het basisonderwijs te gaan werken als leerkracht? Tijdens Expeditie Leerkracht kan je in twee dagen op een laagdrempelige manier gaan ervaren of dit iets voor je is. Je krijgt onder persoonlijke begeleiding inzicht in je eigen kunnen en leerpunten en werkt zo al aan een fijne basis om een vliegende start te maken! Expeditie Leerkracht is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Technolab. Voor meer informatie kun je terecht op: Technolab Leiden | Expeditie Leerkracht

© leerkrachtwordeninleiden.nl - alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy